Ta hand om din bärbara dator

När det handlar om att ta hand om sin dator på bästa sätt finns det många tips att ta del av. Vilka är det som verkligen fungerar och varför ska man följa råden? Finns det något tips som är bättre än andra och hur ofta bör man följa råden? Datastorm har lösningen för dig som vill kunna förlänga livet på din bärbara dator och på så sätt få den att hålla längre.

Det absolut viktigaste när det gäller bärbara datorer, eller laptops, är att alltid placera dem på en stabil och plan yta vid användning. För den som önskar finns det många smarta datorhållare för laptop som kan underlätta för användaren. Detta gör att datorn inte riskerar att falla i golvet eller på andra sätt utsättas för onödiga risker eller överhettning.

När datorn inte används bör den placeras i ett fodral eller i en datorväska för att förhindra att den skadas eller utsätts för yttre påfrestningar eller spilld mat och liknande. Låt aldrig datorn stå öppen med skärmen uppfälld när du inte använder den. Detta gör att det samlas onödigt mycket damm som senare kan skada datorn. Torka därför av datorn regelbundet med en torr trasa för att undvika detta.

Bortsett från ovanstående tips är det även av stor betydelse att själva datorn och dess innehåll underhålls. Det handlar bland annat om att se till så att skrivbordet på datorn inte är överbelastad. Desto fler program och filer som finns på skrivbordet ju tröttare kommer datorn att bli, vilket i sin tur påverkar användandet negativt. Se därför till att regelbundet göra dig av med onödiga program och mappar som du inte längre har användning för. Se även till att datorn har ett pålitligt